How to Cook Delicious Rendang Daging Pressure Cooker Giselle

Rendang Daging Pressure Cooker Giselle.

Rendang Daging Pressure Cooker Giselle You can have Rendang Daging Pressure Cooker Giselle using 7 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Rendang Daging Pressure Cooker Giselle

  1. Prepare of Daging secukupnya.
  2. It's 2 helai of daun limau purut.
  3. You need of Lengkuas 1 inci.
  4. Prepare 1 batang of serai.
  5. It's 3 of biji bawang merah.
  6. It's 4 of sudu minyak.
  7. It's of Santan dlm 100ml shj.

Rendang Daging Pressure Cooker Giselle instructions

  1. Tumis bawang merah, serai dan lengkuas (bahan2 ini diblend lbh mudah) sehingga naik bau, then tambah perencah instant, depend lah nak guna yg mana2, saya guna perencah Mak Siti sebab tak pernah cuba. Sebelum ni biasa dgn perencah Adabi shj. .
  2. Lepas da pecah minyak, tambah sedikit air (sikit ja tau), tambah daging, daun limau purut dan sedikit santan (tang ni nak kena agk2 sendiri, kalau suka cair, lebihkan je) tapi saya memang bubuh sedikit sebab utk sekali hadap shj. Then, masukkan gula n serbuk ayam. Kacau sebati..
  3. Tutup penutup pressure cooker, dan set 15 minit, depend pada PC masing2, PC saya memang ada mode meat 15. Biarkan ia masak. Setelah ia berbunyi, keluarkan semua wap, then siap. .

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "How to Cook Delicious Rendang Daging Pressure Cooker Giselle"

Posting Komentar