How to Prepare Appetizing Kuih Bakar Pandan @ Bingka Pandan

Kuih Bakar Pandan @ Bingka Pandan.

Kuih Bakar Pandan @ Bingka Pandan You can cook Kuih Bakar Pandan @ Bingka Pandan using 8 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Kuih Bakar Pandan @ Bingka Pandan

  1. Prepare 1 cawan of air pandan yg dikisar bersama 6 helai daun pandan.
  2. Prepare 2 cawan of tepung gandum.
  3. Prepare 2 cawan of santan segar *kotak pun boleh tapi kena tambah air bagi cair sikit.
  4. Prepare 1 cawan of gula.
  5. It's 1/2 of sudu besar garam.
  6. Prepare Sedikit of pewarna hijau kalau tak nak tambah pun boleh.
  7. Prepare 3 of biji telur gred A atau B.
  8. Prepare of Bijan utk ditabur.

Kuih Bakar Pandan @ Bingka Pandan instructions

  1. Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali bijan. Blend sehingga larut sekata. Tapiskan bancuhan ke dalam bekas asing..
  2. Sediakan loyang, masukkan sedikit minyak dan letakkan di atas api sehingga minyak panas. Taburkan biji bijan tadi sehingga kekuningam sedikit. Tutup api..
  3. Tuang bancuhan tadi ke dalam loyang dan taburkan lagi bijan sehingga anda puas hati hehehe. Bakar oven pada suhu 170 C dan bakar selama 45 - 60 minit. Sampai bahagian atas garing. 10 minit terakhir, naikkan suhu sehingga 190 C. Siap!.

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "How to Prepare Appetizing Kuih Bakar Pandan @ Bingka Pandan"

Posting Komentar