Recipe: Tasty Ayam Percik Kelantan

Ayam Percik Kelantan.

Ayam Percik Kelantan You can cook Ayam Percik Kelantan using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Ayam Percik Kelantan

  1. Prepare 200 gram of ayam.
  2. It's 1 cawan of santan.
  3. It's 1 of biji bawang holland.
  4. You need 1 of biji bawang merah.
  5. Prepare 3 ulas of bawang putih.
  6. It's of Serai.
  7. You need of Halia.
  8. You need of Garam,gula dan perasa.

Ayam Percik Kelantan instructions

  1. Sediakan semua bahan-bahan.
  2. Blender bawang holland, bawang merah, bawng putih, halia dan serai..
  3. Rebus ayam bersama sesudu bahan yang dikisar..
  4. Masak bahan kisar yang selebihnya bersama serai yang di titek, dan juga santan. masukkan gula, garam dan perasa. Masak sehingga pekat dn warna sedikit kekuningan..
  5. Grill @panggang ayam yang telah direbus tadi sehingga masak. Letakkan sedikit kuah percik yang telak masak tadi sebagai pelembap kepada ayam yang dipanggang..
  6. Angkat dan hidang ayam yang dipanggang bersama kuah percik di atas pinggan..

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Tasty Ayam Percik Kelantan"

Posting Komentar