Recipe: Tasty Ayam Percik Kelantan
Ayam Percik Kelantan.
You can cook Ayam Percik Kelantan using 8 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Ayam Percik Kelantan
- Prepare 200 gram of ayam.
- It's 1 cawan of santan.
- It's 1 of biji bawang holland.
- You need 1 of biji bawang merah.
- Prepare 3 ulas of bawang putih.
- It's of Serai.
- You need of Halia.
- You need of Garam,gula dan perasa.
Ayam Percik Kelantan instructions
- Sediakan semua bahan-bahan.
- Blender bawang holland, bawang merah, bawng putih, halia dan serai..
- Rebus ayam bersama sesudu bahan yang dikisar..
- Masak bahan kisar yang selebihnya bersama serai yang di titek, dan juga santan. masukkan gula, garam dan perasa. Masak sehingga pekat dn warna sedikit kekuningan..
- Grill @panggang ayam yang telah direbus tadi sehingga masak. Letakkan sedikit kuah percik yang telak masak tadi sebagai pelembap kepada ayam yang dipanggang..
- Angkat dan hidang ayam yang dipanggang bersama kuah percik di atas pinggan..
0 Response to "Recipe: Tasty Ayam Percik Kelantan"
Posting Komentar